luni, 16 iunie 2014

Prima lingura de nuc

Despre nuc .. stiam ca e bun de facut mobila, mai stiam ca e o lege care te obliga sa plantezi 2 nuci in locul unuia pe care vrei sa il tai (asta trebuie verificata mai bine, ca nu sunt asa de sigura)...
.. mai stiam ca vara, tare e placut sa gasesti un nuc sub care sa poposesti pana te mai racoresti...dar cica sa nu stai prea mult ca iti dauneaza! Banuiesc ca nu trebuie sa adormi vara sub el, ca racesti :)
Cam asa stiam ...
Despre cioplitul in lemn de nuc nu stiam nimic ... si abia azi am aflat cate ceva :)
Pusesem ochii pe un ciot de creanga, dar multa vreme am tot trecut pe langa ea si nu am avut fierastrau la mine. Cand in sfarsit am avut cu ce sa o tai, m-am chinuit putin, ca era cam sus si s-a taiat destul de greu. 
Apoi a stat destul de mult nebagata in seama, pana ce a crapat putin la un capat ... in fine, azi m-am apucat de cioplit si .... oricum a fost tot efortul, a meritat din plin! :)


Nu stiu ce impresie va fac fotografiile, dar va asigur ca in realitate arata mult mai bine :)
Eu personal nu prea intelegeam de ce e asa de apreciat nucul, ca obiectele facute din acest fel de lemn, nu imi pareau ca ar avea culori prea placute. Fata de prun cel putin, mi se pareau culori prea triste.
Dar ... in urmatoarele fotografii se vede ca nu e chiar asa de urat 
Asa arata inainte de a fi dat cu ulei de masline
Apoi uleiul a inceput sa acopere putin cate putin ... :)






Sunt incantata de ce a iesit :)
Sper ca v-au placut si voua pozele ...
Va multumesc pentru atentie si va doresc numai bine! :)

Si pentru cei si mai curiosi .. cateva etape












Les sculptures