marți, 16 septembrie 2014

de nuc ... decorata cu crestaturi

Anul acesta (2014) in vara, la Buzau, nu stiu daca am mai zis, dar merita absolut repetat, in Parcul Crang, s-a organizat un extraordinar festival - Festivalul International de Dansuri Traditionale - prima editie.


Consiliul Judetean Buzau, cu siguranta a avut o contributie fantastica si a reusit ceva ce nu credeam ca se poate realiza in orasul nostru.

Imi pare rau ca nu am prea multe fotografii in care sa se vada dimensiunea evenimentului, dar va asigur ca a fost maret.

Nu am pretentia ca fac o cronica exacta, dar trebuie amintit ca au fost prezenti dansatori din 8 tari: Grecia, Franta, Slovenia, Macedonia, Bulgaria, Serbia, Ucraina si Romania.
Pentru mine a fost fabulos, am intalnit oameni minunati, pasionati de mestesuguri, cu niste suflete nemaipomenit de calde.

De la un astfel de mestesugar am cumparat un cutit cu care am decorat in seara asta o lingura din lemn de nuc


Nu stiu daca va ramane chiar asa decorata sau voi mai incerca si maine sa crestez .... voi vedea :)

Unealta miraculoasa in mana mesterului arata asa
Pe masuta mea arata asa
Se pare ca este facut dintr-o bucatica de fier de coasa si reprezinta urmatorul nivel la care vreau sa trec - sa pot face crestaturi traditionale romanesti.
Ramane sa ma hotarasc pe care anume obiecte o sa exersez :)
Aceasta lingura a fost numai buna. Ca instrumente folosite alaturi de cutit ... nu ceva prea complicat - un creion, un compas si o rigla.
Se pot face crestaturi extraordinar de frumoase. Eu am cautat in trecut pe internet, in speranta ca voi gasi crestaturi traditionale romanesti, insa fara prea mare succes.
Am avut in schimb, probabil exact la momentul potrivit, norocul sa intalnesc alti 2 mesteri care mi-au aratat niste placute crestate cu modele uimitoare.





Cand voi ajunge si eu sa le folosesc nu stiu, insa ambitie am :)
Va doresc numai bine!







Les sculptures