miercuri, 15 octombrie 2014

crestaturi pe linguri dragi

De cateva zile ma tot gandesc sa fac niste poze si ieri am prins o zi superba, cu un soare numai bun de folosit pentru a scoate niste poze decente ... zic eu :)


Forme noi de linguri ... mai greu! ... Ca daca m-am apucat sa crestez, m-am trezit ca nu mai incerc sa fac o coada interesanta, ci doar ma gandesc cum sa iasa suprafata buna pentru crestat ... 

Deci ... e buna si evolutia, dar la un moment dat te trezesti ca te-ai indepartat de scop, privesti in urma si ti se pare ca cele vechi sunt mai frumoase, ca ai ajuns sa faci economie la lemn si nu iti mai ies asa cum ai fi vrut. Ajunge sa fie banal si tocmai de asta ne ferim toti ... nu?

Deci, cu mintea limpede si cu concentrare, au iesit cele doua, pe langa altele normale, pe care nu are rost sa le pun aici ...



Ambele sunt din creanga de maslin, un lemn pe care am ajuns sa il apreciez foarte mult, desi ce am gasit eu pana acum este alb si fara prea multe ghidusii. 

La cioplit merge foarte bine, daca nu ajungi sa dai de noduri. Daca dai de noduri e destul de solicitant, ca se duc aschiile cum nici nu te gandesti. Cand zici ca ai terminat de finisat, dai din greseala "ultima" taietura si cand te trezesti cu o fibra plecata aiurea, o iei de la capat.

Dar asa ca lemn, eu l-am simtit elastic si dens. Mi-a facut o mare placere sa lucrez in acest tip de lemn ... mai am cateva bucatele din care o sa mai fac niste lingurite.

Va doresc numai bine!

Les sculptures