duminică, 23 noiembrie 2014

un cauc mai mare

Daca pana acum am facut caucele - diminutivul de la "cauce" :)...


 ...m-am ambitionat sa fac si un cauc mai mare de data asta. Asa se prezinta el astazi, dupa mai multe zile de munca ... nici mie nu imi vine sa cred cat de mult timp mi-a luat...de la crapat butucelul, care tare greu s-a lasat ... pana la scobit ditamai cavitatea! Singurul lucru care a mers destul de rapid si extrem de placut a fost crestatul ... nu extrem de complicat :)

Lemnul de cires din care este facut, s-a dovedit a fi foarte tare, mai ales in partea din centru, cercurile acelea colorate mai intunecat. Nu mint, chiar in doua zile am scobit la el. Te epuizeaza asa ceva ... sa  iti dai toata silinta, sa te treaca toate transpiratiile si sa vezi ca nu avansezi prea departe.

L-am terminat cu emotii destul de mari si grija sa nu se crape mai tare decat era deja crapat lemnul ... de la inceput, destul de ciudat ... nu crapat din capat, ci din mijloc (mai am multe de vazut sa ajung sa nu ma mai mir atata)

Desi mai aveam si alte obiecte nefinisate (vre-o 2-3 linguri si inca un caucel), pe acesta repede l-am dat cu smirghel, ca ... de! era ceva deosebit! :)
Si apoi ... m-am pus pe fotografiat
Si langa celelalte, sa se vada diferenta...



Si singur ... din fata...
 si mai din lateral...
si mai de jos ...

Problema cu crapaturile mi-a trecut prin cap sa o rezolv asftel:
Am dat doua gauri intr-o zona mai stabila, am facut niste santulete pe maner si am infasurat intr-un mod cat de frumos m-am priceput niste sfoara de canepa. A iesit mai mult decat m-am asteptat, atat ca stabilitate cat si ca aspect.


Am fost foarte multumita (garantez ca acele crapaturi nu vor avansa si nici nu vor aparea altele), astfel incat, dupa acelasi model m-am gandit sa mai repar unul ... din acelasi lemn de cires, pe care nu l-am mai gaurit, ci doar am facut niste santuri si l-am inconjurat cu sfoara de canepa.

Acest obiect a iesit pentru ca unu, ma plictisisem de facut linguri (constat ca si plictiseala asta are un mare rol si nu intotdeauna negativ in viata omului)

si doi, de fapt... nu prea mai aveam lemn... tot lemnul pe care il gasisem se dovedise a fi extrem de moale, bun de nimic.
Toate cele buna va doresc tuturor!
Mai am niste surprize, pe data viitoare :)



Les sculptures