marți, 16 decembrie 2014

cap`sor de calut sau cauc?

M-am distrat la maxim pana am reusit sa ajung la forma finala a acestui cauc din lemn de nuc. Nu exagerez, peste 2 saptamani l-am avut un minte, in vise, nu puteam noptile sa adorm gandindu-ma ce dalti sa mai folosesc pentru a reusi sa il scobesc... lemn foarte uscat, dur ... mi-a scos sufletul!
Dar apoi mi-am revenit :)
Acum desigur, ma uit cu drag la el




Cea mai mare dilema a mea a fost urechea. Am studiat diverse pozitii ale urechilor, daca alegeam sa o fac in cadrul aceleiasi bucati de lemn, iesea un cal furios. 

Poza aceasta am luat-o de pe un pagina care descria diferite comportamente cabaline si legatura acestora cu limbajul trupului. Daca pe cineva intereseaza ... eu recunosc, nu ma pricep deloc la cai, asa ca nu stiu cat de relevanta este acea pagina.

M-am gandit chiar si sa i-l trimit lui Mihai Hadaruga (http://hadarugart.weebly.com) sa ii faca el din cupru o ureche ... am renuntat insa din cauza stresului de a nu fi terminat caucul... m-am gandit ca trebuie sa astept prea mult pana il vad gata.

Pana la urma... ca sa vedeti si de ce nu arunc eu capetele de lemn de 5-6 centimetri ce raman de pe la linguri... am gasit o bucata mica de lemn de nuc, pe care nu a trebuit decat sa o crap si sa tai doua colturi ca sa iasa urechea. 

La sistemul de prindere m-am chinuit putin, dar pana la urma a iesit multumitor, desi ... nu mai este "cioplitdintr-obucata" :) ... este prins cu o bucata mica de sarma, careia i-am facut un micut melc pe o parte, sa arate bine si pe cealalta parte un "j" 


Pana sa ajung aici mi-am mai cautat ceva poze pe net, sa vad cum arata de fapt o fatza de cal, ca nu prea aveam habar cum arata botul, cam cat de lung trebuie sa fie, pe unde sta asezata urechea....
In fine, am incercat tot ce am putut sa iasa bine. 
Eu sunt multumita, desi sunt contienta ca sunt sculptori adevarati care fac exact ce trebuie ca sa iasa perfect.
Eu am avut noroc... lemnul a facut 99% din treaba. El a avut aceasta forma, acel "ochi" pus exact unde trebuie ca sa imi inspire imginea unui cap`sor de calut :)


Ma gandeam ieri ca daca ii faceam si niste coarne, putea sa iasa fara probleme ren :))


Apropo de ren, am gasit ieri povestea lui Rudolph :)

... poate vreti sa va uitati cu copilul... copiii ...
Mie mi s-a parut dragut, deci nu m-am uitat chiar la tot :P (mai sunt parti muzicale ... pe care poti doar sa le asculti si tot intelegi suficient).

Inchei aici, dorindu-va din suflet, un Craciun Fericit alaturi de cei dragi!




Les sculptures