vineri, 3 aprilie 2015

Casuta de pitic

Am vazut ieri sau maxim alaltaieri niste chestii scobite in lemn, care aduceau cu niste casute de pitici, spiridusi ... ceva creaturi ale padurii ... 
Acum cand le-am cautat sa le mai vad inca o data, s-au dus! 
Motivul?
... Le vazusem pe facebook!
Si pe facebook nu mai ai nici o sansa sa regasesti ceva decat daca ai prieteni putini (ceea ce la mine nu e cazul) sau daca ai retinut cine a postat. Saaau ... daca mai posteaza inca o data cineva. 
In rest, poti sa iti iei adio, ca daca e sa incepi sa derulezi, nu cred ca exista rabdare atat de indelungata intr-o fiinta vie, sa mai iasa la iveala ceva mai vechi 2 ore.

In fine, intamplarea a facut ca lasasem o jumatate de butucel prea mult la uscat si nu mai era chip sa scobesti un cauc in el, asa cum aveam de gand. Stand eu asa trista ca am pierdut  si butucelul ... si caucul programat sa iasa din el, mi-am amintit de casutele de pitici vazute pe facebook.

Si uite asa, dupa ceva ore de scobit, care au implicat si o incercare nereusita de a improviza a unealta mica, mica pentru fereastra de la usa, pe la 15:00 era gata casuta mea.

Ceea ce vreau sa mai spun, inainte sa pun poza, e ca nu stiu cum a trecut timpul! 
Cred ca pe la 10-11 m-am apucat. Am avut si prichindelul meu langa mine, mi-a mai povestit una, alta... m-a mai si invitat de nenumarate ori sa privesc ba ceva, ba altceva ... 
In cuvinte putine, a fost o zi plina! :)
Eu visam la spiridusul din casuta si scobeam de zor, spiridusul meu adevarat ma incanta cu vocea lui de clopotel ... "Mami, ia uite! ... Mami, asta e casa bunilor ... Mami, acum urc dealul la Delta Force... Mami, acum ma joc AOE... Mami, mi-am facut catapulta...Mami, iti place ce am facut? ... Mami, as vrea sa ma plimb putin cu bicicleta! ... Mami, imi deschizi te rog poarta? ... Mami, m-am intors, Mami, putem sa facem o masina.... Mami, mami, mami ...  " Si bineinteles ca am interactionat si eu cu spiridusul cel adevarat .... m-am minunat de tunelul lui din pamant, de pod, de masina decapotabila (Oau, de unde ai ghicit ca e masina decapotabila?) facuta dintr-un scaun pliant trantit la pamant, m-am uitat mai cu un oftat la pusca lui facuta dintr-un lemn si o sfoara ... Cred ca perii mei albi acum vor iesi, daca nu cumva deja au iesit dar nu stiu eu ... DE LA BUNII SI RAII CARE SE LUPTA CU PISTOALE SI PUSTI SI RACHETE SI BOMBE SI .... CRED CA SI O IAU RAZNA DE LA LUPTELE ASTEA DINTRE BUNII SI RAII... nu doar albesc :)
Revenim ... 

Nu stiu lui cum i s-a parut, ca mie mi s-a parut ca a fost foarte frumoasa ziua de azi!
Am avut timp si sa mergem sa culegem niste reviste, ca sa incercam sa facem niste baghetute din hartie .... (proiectele pe care le vedem impreuna sambata, duminica pe youtube, sunt cele care folosesc hartia ca materie prima ... ce alteva? :)). Ba chiar am avut timp sa facem 4 baghete, care apoi au fost transformate in roti pentru o viitoare masina, apoi m-am plictisit de impaturit baghete si am facut si 9 gornete, ca sa facem corpul masinii din ele .. pana la urma n-a mai iesit masina, dar a iesit un avion de exceptie din toate astea, de am fost tare mandra de spiridusul cel adevarat, ca lui i-a venit minunata idee! :)

Da, ce sa mai zic, frumoasa zi!
Si casuta piticului a iesit si ea! Data cu ulei de masline (what else?...) .. ca sa fie mai frumoasa decat in realitate :)


Imi pare tare rau ca nu mai gasesc sursa de inspiratie ... aveam de gand sa incep postarea cu "daca nu imi permit sa cumpar, mi-am facut eu una!" ... dar uite ca nu stiu cum sa dau de casutele ce mi-au dat aceasta idee.
Ma gandesc ca poate erau mai detaliate, aveau cu siguranta mai multe scari la usa ... eu nici clanta nu am pus, ca nu am stiut cum ... oricum, asta e pentru sufletul meu :) Stiu eu cine este inauntru, nu am nevoie sa il fac la fereastra, asa cum ma gandeam intr-un timp... Mi-e sa nu stric ce a iesit cat de cat. Am mai patit ... din dorinta de a face mai mult, mai tare am stricat.
Si acum pot sa spun ca am depasit pragul lingurilor din lemn si al caucelor :)

Va doresc din toata inima un Paste Fericit alaturi de cei dragi!



Les sculptures