luni, 20 aprilie 2015

furculita si lingura de nuc

:)
Povestea?
Pe la inceputuri, cand am vazut eu ca incepe sa iasa cate ceva din mana mea, tot adunam lemne. Nu zic ca acum nu adun, dar atunci alertasem mai multa lume si am primit intr-o zi doua bucati sanatoase de lemn de nuc, de la Bisoca.

Inainte de asta mai lucrasem eu ceva de nuc ... ochisem un ciot inca atasat, dar fara sperante de a mai folosi in vre-un fel pomului. Din acel ciot a iesit ceva frumos din cate imi amintesc ... http://www.cioplitdintr-obucata.blogspot.ro/2014/06/prima-lingura-de-nuc.html




Revenind la bucatile sanatoase de lemn de nuc pe care le-am primit... nu ma asteptam sa fie asa de albe in interior.
 Am facut doua linguri ...


 dar nu am fost asa de incantata, pentru ca nu am regasit decat partial culoarea pe care o asteptam. Nu aveam totusi dreptate .. acum imi e mai usor sa recunosc ... lingura cu coada in 2 culori si cupa alba, am si dat-o deja si arata destul de bine.
Cealalta inca o am, poate mai trebuie data putin cu smirghel pentru ca fiind lemnul prea verde cand am facut-o, nu a vrut nicicum sa se faca fina... a ramas destul de aspra.

Ok. pot sa pun un "deci" ... asadar, dupa acestea doua care nu m-au bucurat atat de mult pe cat ma asteptam, am abandonat lemnul de nuc. E undeva bine pus la pastrare in garaj. :)

Daaaar ... am regasit restul de butucel din care am facut lingurile initiale ... si ... surpriza!
Lemnul nu mai era atat de alb. Am cautat ce am cautat ... nimic! 
Daca apreciez corect, sa zic ... putin mai mult de o jumatate de an a trecut si iata cum a iesit un set de furculita si lingura!

M-am antrenat pentru ca am promis cuiva din lemn de prun... si cum inca nu am lemn de prun ... am facut si eu din lemn de nuc.
As garanta o mult mai indelungata viata pentru acestea din nuc, m-am chinuit, am muncit ... lemnul era uscat, tare ... pana am dat doua gauri cu bormasina la furculita m-au taiat toate apele. Neajunsul este ca nucul nu are culorile pe care le poate avea prunul. 

Setul de lingura si furculita din poza de mai jos este din lemn de prun, dar nu mai este in posesia mea.

Promisiunea e promisiune, o sa incerc sa gasesc niste lemn de prun din care sa iasa ceva frumos, dar mai dureaza putin.
Pana atunci, setul de lingura si furculita din lemn de nuc pe care inca il am este cel din pozele de mai jos. O sa pun si niste faze de lucru, ca nu am mai pus de mult :)














Toate cele bune va doresc tuturor!







Les sculptures