duminică, 2 august 2015

Magic, nu?

Un baiat dintr-un sat de munte (sau o fetita, nu se stie precis), a primit 2-3 lei de la mama lui (sau de la tatal lui, nici asta nu se stie precis) sa isi ia de la magazin "ceva bun".

Copilul, a parcurs drum lung de acasa pana la magazin...ca la munte distantele ... asa sunt ele, mari! A ajuns la magazin, a dat probabil "Buna ziua!", a mai dat si banii si ...a primit in schimb "ceva bunul" si rest o bomboana.

Bomboana a pus-o pe undeva printr-un buzunar si ....fericit, a desfacut cu nerabdare ambalajul "ceva bunului". Mmmm ... ce bun e acest "ceva bun"!!!
Cu totii stim cam cu ce pofta poate musca un copil din "ceva bun", deci nu mai insist.
Mai departe ...cu siguranta ca la un moment dat a pornit-o spre casa... ca poate mai avea ceva treaba mama sau tata cu el.

Si da-i cu "ceva bunul", da-i cu mersul... ajunge pe un deal pe care ...nu-i picior de cos de gunoi. Acum.. nu stiu cum sa zic .. poate ca ar fi fost si aiurea sa vedem cosuri de gunoi pe munte. Nici nu stiu cum ar fi fost mai urat ... sa vezi cosuri de gunoi sau sa vezi gunoaie fara cos.

In fine, copilul a si obosit de atata mers, a mai obosit si de atata mancat ... nici buzunare nu cred ca are (am uitat ... are unul, dar e cu bomboana! ... oricum, nu conteaza asa de mult)... Arunca si el ambalajul pe iarba undeva, ca ... unde era sa il arunce in alta parte?
Magic, nu?
...........................................................................................................................................
Nu sunt din acea zona de munte, dar m-am simtit tare bine sa ma plimb pe acolo. Am avut peisaje frumoase de vazut si m-am incarcat pozitiv privindu-le.





In satul din care sunt eu, copiii sunt mai multi dar tot atat de "frumos" educati. Ambalajele sunt tot atat de greu de purtat daca nu mai au nimic in ele ...

Ce ar fi sa ne gandim putin, ca sa nu ajungem ca altii care se cred mai civilizati decat noi, dar se poarta execrabil cu natura ce ii inconjoara?
Am luat la intamplare o poza de pe google maps dintr-o tara din Europa. Ar fi pacat sa ajungem cum au ajuns ei... sa nu ne pese daca un loc pe langa care trecem zilnic sa arate asa:
Este?
...........................................................................................................................
PS: eu am adunat ambalajul, ca era destul de curat, dar nu cred ca as fi adunat unul peste care s-ar fi balegat o vaca de exemplu. Vaca nu ar fi avut de unde sa stie ca ar fi bine sa se balege langa si nu pe ambalaj, dar un om, fie si el un om mic, ar fi fost in stare sa inteleaga sa nu arunce la intamplare, daca era cineva sa ii explice. Asa cred eu ..

Les sculptures