miercuri, 7 octombrie 2015

Lingura din stejar masiv

M-am gandit sa intitulez asa postarea in cinstea unui om pe care desi nu il cunosc personal, il admir mult. De ce? ... puteti vedea singuri daca sunteti curiosi, pe site-ul lui - http://www.stejarmasiv.ro

Lingura pe care am facut-o este cu adevarat dintr-o creanga de stejar si deoarece este cioplita dintr-o bucata, se poate spune fara a se gresi ca este o lingura din stejar masiv.

Nu as vrea ca valoarea lingurii sa scada, dar va povestesc de unde am materia prima ... In vara asta, unchiul meu ne-a facut cadou o calatorie la Roma. A inchiriat acolo, intr-un cartier mai marginas al Romei un apartament, la curte, iar in acea curte, cineva tocmai taiase un stejar. Nu am sa inteleg ce motive poate avea cineva sa isi taie stejarul din curtea sa, daca acesta nu are tendinta sa cada pe casa, sau sa impiedice sa intre in camere, binecuvantata lumina a soarelui.
Este intradevar uluitor pentru mine un asemenea gest ... dar oricum nu aveam cum sa impiedic sau sa schimb ceva.
Te gandesti .. cam cati ani o fi avut stejarul, cine l-o fi plantat acolo .. poate ca a crecut totusi spontan, ce oameni l-or fi inconjurat de-a lungul timpului, ce carti o fi citit cineva la umbra lui ... eh! .. si lista de intrebari poate continua. 
Stejarul acesta era destul de departe de casa, arata destul de bine, adica nu era gaunos, parea destul de in putere .. dar .. cine stie care o fi fost motivul pentru care a incurcat pe cineva?

 Cat am stat acolo, m-am tot gandit cum sa imi iau cateva crengi sa le folosesc putin mai bine decat avea probabil destinat sarmanul copac.
Asa ca, intr-o dimineata mi-am facut curaj si am taiat cateva bucati. Prima lingura am facut-o imediat ce am ajuns acasa, nu a iesit spectaculoasa, dar totusi interesanta ... imi pare rau ca nu am apucat sa ii fac poze, ca deja nu o mai am.
A a 2-a lingura insa ... a trecut ceva vreme pana cand am reusit sa o scot din ascunzatoarea pe care si-o facuse in creanga.
Acum nu stiu sigur daca asta era forma pe care o avusese initial, inainte sa se ascunda ... :O
Eu am incercat sa o scot cat mai bine, dar nimeni nu poate sti cum ar fi aratat altfel ... :)











In speranta ca v-a placut postarea mea, va doresc o zi frumoasa si toate cele bune!

Pretul pentru aceasta lingura este de 100 lei

Les sculptures