miercuri, 21 octombrie 2015

Despre muzica populara

In materie de muzica populara, fiului meu ii place doar muzica ce o canta Nemuritorii, o formatie de muzica populara din Buzau. Sunt convinsa ca toata lumea a auzit de ei pana acum :). Daca nu ... sunt pe youtube.
Oricat as incerca sa il fac sa iubeasca muzica populara, prevad ca nu prea am sanse, pentru ca e un capos si jumatate. I-am zis ca o sa inteleaga el cand o sa fie mai mare, acum e prea mic.

Incerc in fiecare dimineata, cand mergem catre scoala, sa ii ofer posibilitatea sa asculte 1-2 melodii populare, in plus fata de cele pe care si le doreste el (J Balvin in principal si altele moderne ... care la un momant dat mi-a zis ca sunt "clasice" :)) .. adica dupa capul lui, obisnuite.)
E adevarat ca intr-un timp am ascultat niste muzica sarbeasca, nu stiu cum o descoperise, dar era draguta, semana ca ritm cu a noastra. Si de aceea le considera pe cele moderne mai obisnuite decat cele sarbesti. Normal, saracul copil! :)

Acum voiam sa scriu despre ce am descoperit de cateva zile - surorile Osoianu.

Dupa ce oamenii au descoperit focul si dupa ce a trecut o vreme pana ce s-au obisnuit cu avantajele sale ... caldura, mancare coapta .... probabil ca unii s-au intrebat cum au reusit sa traiasca inainte de desoperire.

Surorile Osoianu sunt din Republica Moldova, sunt 5 la numar si au niste melodii atat de frumoase, atat de "de suflet", niste voci asa de placute ... incat ma intreb "Cum de am putut sa traiesc pana acum si sa nu aflu de ele?"

E o adevarata desfatare sa le asculti:
La portita la Gheorghita, Trece-un nouras pe sus, Naşă, tânără mai eşti, si alte melodii atat de originale si de frumoase ....

Nu spun mai multe, doar ca tare m-as bucura sa va placa macar pe jumatate din cat imi plac mie. :)
Numai bine va doresc!

Era sa uit!
Daca ma sunati, am placerea sa ascult in loc de "Tzaaaar, tzaaaar ....", una din melodiile surorilor Osoianu (La portita la Gheorghita), de aceea s-ar putea sa raspund destul de greu. Insistati totusi daca e important, ca intr-un tarziu o sa va raspund. :)

Les sculptures