marți, 3 noiembrie 2015

Bratari din cupru (pentru fratele meu ca stiu ca ii plac)

Nu m-am putut abtine si am facut si eu niste bratari din cupru.








Tot ce mi-a ramas in minte, pe masura ce am admirat creatiile altora, consider ca pot exersa si incerca sa aduc elemente originale. Din pacate cred ca nu prea exista ceva ce nu s-a facut deja, referitor la modele ... nu stiu daca voi reusi sa fac vre-un model nou, dar sunt totusi foarte fericita ca si din mainile mele au putut iesi niste bratari din cupru.

Cele pe care le-am pus mai sus sunt primele ... apoi au urmat niste inele, pentru ca cineva mi-a dat o idee si am urmat-o cu mare drag
Deci ... inele din cupru
Inelele nu au iesit cine stie ce, dar ... pe masura ce avansez .. apar si alte bratari ... din ce in ce mai inspirate zic eu.

Ce inca nu am vazut la noi ... dar cu siguranta ca pot fi deja .. bratari din cupru combinat cu sticla de mare - in engleza "seaglass" .. 
Sticla asta de mare sunt de fapt cioburi de sticla ajunse asa in... eu stiu ... zeci de ani poate!
Din cauza miscarii, atingerii de nisipul abraziv, aceste cioburi sunt perfect slefuite, sablate .. si arata foarte foarte bine.
Acestea sunt bratarile din cupru cu cioburi de sticla slefuite de timp:








Acum daca ma uit mai bine, unele au iesit mai frumoase, altele mai stangaci realizate ... Se vede lipsa de experienta.
Ce pot sa spun ... sarma de cupru folosita este foarte solida, m-am chinuit mult cu ea ... am rupt si un patent mai mic ... desigur nu de foarte buna calitate ...
Din cauza grosimii destul de mari a sarmei, poate ca nu sunt cele mai finute bratari de cupru din lume, dar pot sa garantez ca nu vor iesi de pe mana decat daca proprietara sau proprietarul isi doreste acest lucru si insista.
Intotdeauna am fost PENTRU lucrurile solide, si nu m-as apuca niciodata sa fac un lucru slab, de care sa nu fiu sigura ca va rezista. Din punct de vedere al aspectului, poate de multe ori am facut lucruri mai "din topor", dar de data asta cred ca sunt pe drumul cel bun ... cred ca am reusit sa imbin solidul cu frumosul :).
Despre partea utila a acestor bratari din cupru (cuproterapia), puteti citi pe site-ul lui Mihai Hadaruga, cel care m-a "debusolat" cu bratarile lui, facandu-ma sa imi doresc foarte foarte mult sa modelez si eu acest misterios si se pare foarte benefic element - cuprul, denumit si arama.

Inchei cu o amintire din copilarie .. :) ... tataia meu  (Dumnezeu sa-l ierte, ca acum nu mai este printre noi) din partea lu` tata, zicea ca daca iti fracturezi vreo coasta, sau vre-un picior (banuiesc eu .. orice os pana la urma .. dar asa am tinut minte, cu piciorul si coasta), ca sa grabesti vindecarea, poti sa mananci cu paine, pilitura de cupru. Sau .. poti sa bei cu apa, dar asta mi se pare mai greu, ca ramane toata pilitura pe fundul paharului.
Eu sincera sa fiu nu cred ca as incerca sa mananc sau sa beau pilitura de cupru ... dar ... daca port o bratara sau un inel, cred ca ma va ajuta sa fiu mai sanatoasa, datorita proprietatilor sale antimicrobiene. (Linkul va duce tot pe site-ul lui Mihai :)
Si  ... sper ca oasele mele sa fie destul de istete sa nu se fractureze ... sa ma lase linistita sa imi vad de sport :)

Toate cele bune va doresc!

Les sculptures