Translate

marți, 6 septembrie 2016

Lucruri utile - croset din lemn

 - Lucruri utile - 
Croset din lemn de maslin, cioplit manual (si ars putin pe maner)


Am o mare problema - nu stiu ce sa mai fac util si placut, care sa implice evident lemnul cioplit, sculptat, scrijelit, daltuit, crestat... sau cum vreti sa ii spuneti.

Lemn am doar mic, sau .. am si mare dar nu am unelte. Tot zic, poate s-o prinde cineva vreodata si mi-o face cadou un set de dalti mai mari! :)))))))))))))))

Deci ... deocamdata cu ce unelte am, lucrez lemn mic de diferite esente (ce am reusit sa imi strang de-a lungul timpului pe langa casa).
Acum mai am cateva bucati de salcam, fag, stejar si maslin.
Din toate astea, daca am lasat salcamul, stejarul si s-ar putea si fagul sa se usuce prea tare, va trebui sa le pun la dispozitia vre-unui vecin sa le puna pe foc la iarna, ca sunt tare mici sansele sa le mai pot prelucra in vre-un fel.

Deci .. daca stau bine sa ma gandesc, raman doar cateva bucatele de maslin.

Ei ... ce credeti ca am mai incercat zilele acestea?
Pe modelul creioanelor cu spirite de padure, am incercat sa fac un model de croset cu maner spirit de padure.
Nu mi-a placut cum a iesit, cred ca era prea lung, prea ciudat ... l-am taiat in doua si a ramas pe de o parte crosetul... pe care a trebuit si sa il incerc nerabdatoare, sa vad ce e in stare sa faca ...


 ...a trebuit sa ii fac si un frate mai mare, pentru crosetat lucruri mai serioase, din fir mai gros, sau chiar din bucati de tricou


Recunosc, nu prea am rabdare si nu mi-a iesit cine stie ce, dar va puteti imagina ... si cine are talent la crosetat sigur ar putea sa ii gaseasca o lucrare mult mai draguta de realizat.

Asadar .. cele doua crosete din lemn de maslin, cioplite manual:


si ....
creionul din acelasi lemn de maslin, imbunatatit fata de creioanele din postarea precedenta, cu o gura larg deschisa :)


Care apropo, scrie, scrie! 

Cam atat pentru azi ... 
Ma bucur nespus de mult ca m-ati vizitat, va doresc numai bine si va mai astept!
Cu drag,
Roxana
:)

P.S. Cum ar suna: "botoșei crosetați manual cu croșet cioplit manual din lemn de maslin"? :D

4 comentarii:

  1. ... si iacă ...bagheta magică a prins contur !!!! superb realizate !!! felicitari !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua, chiar daca sunt creatii de mici dimensiuni eu cred ca trebuie sa fiti bucuroasa ca tot ce iese din mainile dvs este de o reala calitate, de exemplu eu "trudesc" in sectorul decoratiunilor florale, handmade, doar cei care lucreaza asa inteleg ca nu doar dimensiunea conteaza, mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru cuvintele frumoase pe care mi le-ati adresat si va doresc sa va urmati pasiunea legata de aranjamente florale si sa reusiti sa bucurati din ce in ce mai multe persoane cu creatiile dumneavoastra. Toate cele bune! Sarbatori Fericite!

    RăspundețiȘtergere