miercuri, 10 februarie 2016

Invazie de pisici si martisoare lucrate manual, din lemn

De obicei "invazia" e ceva rau, dar in cazul de fatza lucrurile nu stau decat cum nu se poate mai bine. :)

Ma bucur ca am reusit sa vad cat de dragute sunt in general pisicile ... si asta cred ca i-o datorez "cuscrei", o nemaipomenita doamna pe care o apreciez foarte foarte mult.


Poate ca multi dintre voi credeati, asa cum rau credeam si eu pana acum ceva vreme, ca cine indrageste cainii, nu prea are treaba cu pisicile. Nu neaparat ca nu ii plac pisicile, ci poate doar ca le ignora existenta.

Ei bine, un suflet bun cand este suflet bun, poate indragi ambele specii, rivale doar uneori, ca am vazut destule cazuri in care anumiti caini aveau o deosebita prietenie cu anumite pisici (probabil nu cu toate, sau .. cine mai stie?!).
Ca tot incepusem sa zic de cuscra ... are 3 pisici si am avut marea placere sa tin una din ele in brate, ceea ce mi-a inmuiat pe loc inima mea piatra ponce viz-a-vis de aceste magnifice creaturi.

Cred ca mai degraba ma temeam de pisici, neavand in copilarie prea multe de a face cu ele. La bunicii din partea tatalui meu, mai veneau cateva pisici (sau poate era doar una .. chiar nu stiu precis .. ) ... si imi amintesc numai de fazele in care tataie (Dumnezeu sa-l ierte) arunca furios cu o matura dupa vre-o obraznica de pisica ce indraznea sa i se impleteasca dupa picioare cand statea si el saracul, ca omul, la masa.

Si sa nu mint, imi mai aduc aminte ca pisicile aveau pureci si de aceea nu aveam voie sa le luam in brate ... 

Ce va sa zica si evolutia asta .. cu toate picaturile contra purecilor din zilele noastre!


Daca esti copil e mult mai usor, ca acum ai permisiunea sa pui mana pe un animal adevarat, bineinteles cu origine cunoscuta si deparazitat. Asta in cazul in care nu ai fost prematur scapat la tableta si nu te mai intereseaza decat animalele pixelate din MindCraft .. sau cum o fi .. sincer doar din auzite vorbesc, nu am incercat niciodata .. doar ce mai prind cate o poveste de la fiu-meu.

Ei .. ce sa faci? Fiecare perioada cu impedimentele ei!

Asa cu pisicile .. sunt si ele niste biete suflete, capabile sa ofere dragoste neconditionata, ca orice animal.


Chiar ma batea un gand ... daca printr-o minune, cainele mare si rau ar accepta pisicile, poate ca ne apropiam si noi vreuna din cele o gramada cate se perinda prin zona ... dar nu avem sanse ... cutzulanul e stapan pe curte si n-am mai vazut picior de pisica de cand a venit el.


DAAAR ... 

In casa nu intra! Si prin urmare, in casa putem avea invazie de pisici din lemn, lucrate manual! :)))))))))))

Daca ar sti el .... si asa s-a obraznicit la maxim .. il mai plimbam cu masina si de cate ori considera ca e neglijat, vine ba la geamul de la bucatarie si se uita la noi printre gratii ... de fapt .. mai mult la mine cand spal vasele .. 

...ori il mai auzi in fatza casei dand cu ghearele pe biata usa care ii sta in drum.
...ori mai latra tot la geamul de la bucatarie, stand in fund la cativa pasi de casa, pana iesi sa ii zici vre-o doua ... ca sa poata continua dupa ce primeste mustrarea, mai abitir si mai neinduplecat :)

Animal .. ce sa ii faci? 


Na, ca iar am deviat de la subiect!

Ziceam de invazia de pisici :)
Sunt peste tot!
Intr-o zi le-am surprins la pastele fainoase ...


Alta data pe laptop ...
Atata s-au fatzait pe laptop in sus si in jos ..  si pana la urma si-au ales  loc de palavre partea din stanga a tastaturii .. care stiti ce importanta este!

Cum sa scrii mesaje fara sa folosesti "A"-ul? 


Sau cum sa joci un joc la dublu, fara sa ai "ASD"-ul disponibil?


 Va spun, era o adevarata problema!

Am avut noroc ca ne-am inteles pana la urma si s-au adunat toate pe dulapul de pantofi:




Abia acum le-am numarat si am vazut ca sunt 10! :)

Pe dulap nu mai deranjeaza pe nimeni, ba mai mult, se intalnesc si cu celelalta miniaturi ce le-am facut in ultima vreme .. ca martisoare handmade facute din lemn, ca cercei din lemn .. nici eu nu stiu ca ce sa zic.. oricum, stu bine impreuna si nu se pierd una de alta. :)
Nu-i asa ca pare totul mult mai bine organizat?

Mai detaliat ...
cele doua gaini din lemn, facute manual, cu mult drag

cele ..10 ghete din lemn .. ghetute din lemn... sau bocanci din lemn in miniatura .. tot cu mare drag facuti, cei mari din lemn uscat si tare de cires, iar cei mici din lemn de tei, mult mai prietenos ;)
..bufnita din lemn de coada de sapa .. cu lingurita ei in gheare .. 

Bufnita e destul de mare si nu prea poate fi martisor din lemn .. decat daca cineva isi mai aduce aminte ca prin clasa a 5-6-a duceam dirigintei un martisor mult mai mare decat cel pentru alte profesoare .. si vrea sa reinvie obiceiul.

Printre toate mai sunt si niste mini pumnale .. cutite de vanatoare in miniatura, tot din lemn de tei de care nu mai zic nimic .. sunt bune facute :)


Si cu acestea fiind spune ... mi-am cam terminat cuvintele pe ziua de azi! :)
Va las cu bine!
Multumesc frumos de vizita si sper sa mai reveniti ca eu va astept cu mare drag!
\
Am uitat sa pun initial linkul catre etsy ... unde am incercat sa pun niste preturi .. pentru 3 dintre pisicile din lemn
O sa va speriati poate .. dar cam asa sunt toate preturile pe etsy .. sau cel putin asa le-am vazut eu .. ;) .. destul de mari, ca sa pot cere si eu destul de mult
https://www.etsy.com/listing/266544040/tiny-wooden-cat-wooden-kitty?ref=listing-shop-header-2

https://www.etsy.com/listing/267179440/fat-tiny-wooden-cat?ref=market

https://www.etsy.com/listing/267178702/kitty-wooden-cat?ref=listing-shop-header-1









Les sculptures