miercuri, 29 august 2018

batranei ... batrani ciopliti in lemn

Nu am mai postat de o suta de ani pentru ca nu imi place sa ma repet. Singurele situatii in care stiu ca ma repet la nesfarsit sunt discutiile cu fi-miu. Nici acolo nu as vrea, dar se pare ca e nevoie ....sau poate nevoia de a repeta e doar in imaginatia mea. Cred ca imi va spune el mai tarziu si ma voi lumina si eu.

Aici nu e nevoie sa ma repet si iubesc lucrul asta.
De la o vreme incoace, simt ca nu mai am ce spune si ma intreb daca e o problema sau nu. Sa imi fac oare griji si sa caut cu mai multa tragere de inima subiecte, sau sa ma bucur de liniste?



Batraneii (mai batrani sau mai tineri pe alocuri) pe care i-am descoperit ascunsi stiti voi unde, tot prin niste bucati de lemn, crengi de copaci sau chiar nuiele, sunt si ei tacuti, dar nu suparati, cum ar putea crede unii.... si dar daca ai imaginatie, ai putea scorni cate o poveste fiecaruia dintre ei:


un creion cioplit in lemn de salcie cu crengi ondulate, realizat la dorinta unei doamne. Ar fi trebuit sa semene cu alt creion cioplit prin 2016 ... pe care il puteti vedea dand click aici







 un arlechin (cum zice Ali) cioplit in nu mai stiu ce fel de lemn ... posibil lemn de frasin



 un cioban din lemn de tei ganditor, putin obosit ... ca a alergat toata ziua dupa mioare


vacuta ciobanului de mai sus
 ... merge si ea cu oitele, mai rupe un smoc de iarba, mai schimba o vorba, e cuminte draga de ea. Se bucura si ea de libertate ca si mioarele ciobanului. Ce viata!
Mai tarziu o sa fie cred un creion din lemn de gherghin (sau poate il stiti mai bine drept paducel)



 un nene mai serios din fire ... putin neinteles poate... dar cu suflet bun



un nene .... trebuie sa incerc sa il fac mai vesel daca voi avea intr-o zi vre-o inspiratie :)


un baiat mai tanar ... cantaret in corul satului



Si cam atat deocamdata. Cred ca or mai fi si altii ... in special niste batrani ... batranei ciopliti in samburi de avocado, dar inca nu am poze si nici nu prea stiu prin ce cutii si cutioare s-au pitulat... poate revin sa completez intr-o zi.
Va doresc din toata inima numai bine, ca de obicei. Si aici ma repet putin dar e de bine :)

Les sculptures