duminică, 9 mai 2021

dessins sur carton recyclé

 

Mai nou (sau mai vechi, dar credeam că nu e de mine), mă pasionează desenul și m-am găndit să îl încerc pe diverse cartoane recuperate de la orez, pizza congelată, săpun, orez .. scuze, am mai zis orez... :)
ambalaje de ciocolată (da, știu, ar trebui mai ușor cu ciocolata, ca să nu trebuiască să îmi cumpăr pantaloni mai mari... nu că pizza ar fi chiar în regulă), cartoane de iaurt, și altele  ... (o să mai completez pe măsură ce mă diversific). 
Practic cam orice ambalaj de hârtie ar putea avea o șansă de a deveni o mică mică operă de artă, cu ghilimelele de rigoare pentru cele care nu vă plac. (o să încerc totuși să postez cât mai puține urâte din punctul meu de vedere)

Am descoperit că un săpun, (nu spun care) e ambalat într-o cutiuță de carton cu o peliculă subțire de plastic adăugată la interior. Am reușit să înlătur pelicula de plastic, dar încă nu am găsit inspirație pentru ce ar putea să devină. 

va urma

...de fapt am făcut o pagină, în care o să mai adaug din când în când câte un desen făcut pe carton reciclat.

Am început să folosesc cărbune care îmi place mai mult, pentru că nu are strălucirea pe care o are creionul.

Aș vrea în timp să îmi fac eu cărbune pentru desen. Am aflat că ar merge bine lemnul de salcie, știu cum să îl fac, numai că nu am avut șansa să dau peste un foc de tabără în ultima vreme :)

Pagina cu desenele mele (în creion și cărbune de obicei, mai rar în acrilic), este în construcție 

Les sculptures