luni, 5 mai 2014

M-am indragostit de prun :)


A mai iesit o lingura :)Dintr-o creanga de prun vai de capul ei, aproape putreda ...Daca pe cineva intereseaza, etapele au fost urmatoarele:


Uneltele au fost urmatoarele:
Fierastrau (cu teaca sa din piele)
Topor (cu teaca sa din piele). Se observa ca are o coada foarte scurta, pe mine ma ajuta foarte mult sa fie asa, sa nu ma incurc de material in plus. Se controleaza foarte bine de undeva de la jumatatea cozii, uneori chiar de la zona din dreptul taisului
 Dalta semirotunda, nu stiu exact marimea .. probabil ca vreo 7-8 milimetri diametru. Eu o folosesc sa fac scobitura lingurii, se infige foarte bine si se controleaza perfect. O singura data l-am scapat si mi-am facut 2 taieturi aproape paralele in degetul aratator de la mana stanga. Dar asta nu stiu cum nu am fost eu prea atenta. Dalta nu are nici o vina, este excelenta pentru scobit :)
 Cutit ... nu stiu cum sa ii zic.. rotund, ascutit pe o parte. Este de mare folos la finisarea scobiturii

Mai am o dalta foarte buna pentru finisat (dalta din poza de mai jos), dar de data asta nu am folosit-o. Cred ca as putea renunta la ea...(de fapt am doua aproape la fel ca dimensiune .. cand am comandat daltile nu prea am stiut ce sa cer .. si m-am pricopsit cu 2 care pentru mine arata la fel) Daca cineva o doreste, o vand cu 20 lei. (0763647579 - Roxana)
Cam atat ... 
Multumesc pentru rabdarea cu care ati urmarit aceasta postare. Sa auzim numai de bine!

Asociatia Bisoca

Multumesc celor care m-au primit in Asociatia Bisoca si m-au incurajat sa cioplesc.
Puteti vizita site-ul Asociatiei Bisoca la adresa urmatoare:
www.abisoca.tk
Veti gasi diverse obiecte traditionale romanesti, realizate manual - ii, covorase, opinci, bete, genti din piele, tablouri cu rama din crengi .. si lemnele cioplite, desigur (linguri din lemn, cauce din lemn, copaite ...
 )

Les sculptures