luni, 21 septembrie 2015

Coliere din diverse materiale

In sfarsit, se pare ca au iesit si niste coliere din stradaniile mele!!! :)

Trebuie sa recunosc, nu a fost deloc usor, pentru ca la fel ca si la lingurile din lemn, am incercat sa fie cat se poate diferite intre ele si din cand in cand am mai ramas si in pana de idei.
Nu le-am numarat, dar sunt peste 25 de coliere si am de gand sa mai fac, pentru ca am din ce si chiar imi place cateodata sa mai schimb activitatea.
Ma tem ca, fiind la inceput, tot cam ""dintr-o bucata" se poate spune ca sunt. Nu as spune chiar "din topor", pentru ca am incercat sa strecor in fiecare dintre ele un mic sambure de frumusete si delicatete.
O sa pun si cateva poze ca sa imi intaresc spusele de mai sus, dar pana atunci sa povestesc putin despre ele.
O gasca de pietre, bucati de sticla sau de faianta, frumos slefuite de apa, nisip si timp se gasesc pe plaja. Eu am adunat mai demult cateva, dar nu am stiut ce sa fac din ele si le-am aruncat. Apoi niste nepotele mai istete ca mine au adunat o ditamai punga de asemenea "nestemate" si cand au plecat de la mine mi-au lasat-o cadou :). A stat punga cu pietre si cioburi (care, apropo, se numesc "sea glass") tare cuminte pe o masa afara, apoi pe un scaun tot afara ... si ar fi mai stat inca, tot asa de cuminte, daca nu as fi dat din intamplare peste niste imagini cu ceva asemanator - cineva cu mai multa imaginatie, deja gasise solutia - un desen simplu si dragut gravat pe un ciob slefuit de faianta, un snur trecut printr-o gaura si ... ta taaaa ... COLIER!
Pai daca ai ce iti trebuie ... adica cioburi si un aparat de gravura, nu are de ce sa nu iasa! Asa ca m-am apucat de treaba! Am stricat eu 2 frezutze pana acum - adica s-au topit in varf - dar iata ce a iesit!Mie mi se par dragute :) .. si asta nu spun ca sa ma laud, caci, asa cum ziceam mai sus, chiar nu a fost ideea mea.

In continuare o sa pun cateva imagini cu coliere din samburi de piersici;

Si mai departe ... cateva coliere din lemn


Mai jos, lemn si samburi de masline .. nu m-am putut abtine sa nu comentez: :)


 O bucatica de lemn de nuc decorata

Lemn si piele
 Lemn de prun decorat si nojita de piele

... Coaja din lemn de castan


Am lasat la urma ideea initiala, pentru ca nu prea are nimic spectaculos, dar sper sa surprinda prin frumusetea scoicilor, ma refer la culoare si forma.
Deci ...coliere din scoici :

Nu pricep de ce unele poze sunt rasturnate si nici nu ma pricep sa le pun cum trebuie ... dar sper ca ceea ce trebuie sa se observe se observa si asa ... 

Multumesc pentru atentie si toate cele bune va doresc!Les sculptures