luni, 26 ianuarie 2015

improvizatie

Ce te faci cand ai vrea sa faci ceva si iti lipseste materia prima? .. sau o unealta?

De exemplu ... vrei sa faci clatite si nu ai lapte. Sau vrei sa desurubezi un mic surub dar nu ai surubelnita potrivita?
Sunt unii oameni care renunta, sau asteapta vremuri mai bune, in care vor avea lapte ... sau vor cumpara o surubelnita. Nu zic ca nu e bine asa. In acest fel totul va iesi perfect. :)

Dar sunt si oameni care improvizeaza. Acum mai depinde si cat de importanta li se pare treaba ce trebuie facuta, dar in general mi se pare ca atunci cand vrei sa faci ceva, (daca nu e ceva rau, bineinteles) ar trebui sa faci atunci. Ca mai tarziu nu se stie ce mai apare, ce mai intervine si nu mai faci.

Poate nu e cel mai bun exemplu cu clatitele, dar sa presupunem ca nu vrei sa le faci pentru tine, ci pentru un copil, care, daca si-a facut el planul ca va manca niste clatite, va fi foarte foarte dezamagit daca nu se realizeaza lucrul asta. Mai ales ca depinde de mama lui care, face tot posibilul sa se tina de promisiuni. :)

Asa deci ... ma gandeam la improvizatii, nu ca cele periculoase de la tv, ci la improvizatii care te ajuta sa mergi mai departe fara sa dezamagesti pe nimeni, la improvizatii care te ajuta sa treci peste niste perioade sau momente, cu mult mai bine decat daca nu ai fi facut acele improvizatii.

Unde voiam sa ajung de fapt? ....
Voiam sa imi justific o treaba pe care am facut-o din lipsa de materie prima. Nu stiu cat va dura lucrul asta, pentru ca si materia prima pe care am modificat-o, o am in cantitate extrem de mica (4 bucati mari si late). Este vorba despre 4 linguri din lemn pe care le-am cumparat din piata, nu o sa spun cu cat, pentru ca banuiesc eu ca toata lumea stie cam care sunt preturile.
Deci, mi-a venit ideea, repet, din mare lipsa de materie prima, ca as putea sa incerc sa modific una din aceste linguri, si iata ce a iesit!



  

Acum ce sa zic, si lingurile din piata au un pret al lor. Nu mai stiu precis cine zicea (un cioplitor de linguri, cu siguranta)... diferenta intre o lingura din piata si una facuta mai finut sa zicem, este finisajul. Si ... parca tot pe undeva am citit ... dragostea cu care cioplitorul o realizeaza pe cea finuta. Ar mai fi si forma ... dar parca in cazul de fata tot de finisaj parca tine.

E o diferenta destul de mare zic eu.

De la cea mare am pornit si pe cea mica am obtinut-o. 
Bineinteles ca mai este si lemnul, esenta in care se lucreaza. Nu voi insista prea mult acum asupra esentei de lemn, pentru ca uneori nu prea ai de ales. Acest lemn sunt 99% convinsa ca este tei. Nu am lucrat mult in tei ... doar cateva cauce mai la inceputul "carierei" ... deci se prea poate sa gresesc, dar eu asa cred. 

Deci, un lemn frumos, usor, pe care am putut sa fac niste crestaturi decorative fara sa intampin probleme.

Mai inainte bineinteles ca am efectuat si destul de plictisitoarea operatie de smirgheluire ... asta e! Trebuia!

Acum ce sa mai zic .. pe de o parte ma simt putin prost ca nu e facuta de la inceput de mine. M-am folosit macar de faptul ca nu a trebuit sa car dupa mine ditamai bucata de lemn ... dar pe de alta parte, imi pare si extrem de rau ca nu am putut sa fiu prea creativa. Data viitoare o sa incerc sa iau bucati de lemn in loc de linguri ... daca o vrea mesterul sa imi vanda cateva.

Va doresc multa sanatate si spor la tot ceea ce va propuneti!

Les sculptures