miercuri, 29 aprilie 2015

... si altele din betisoare de inghetata

Betisoarele de inghetata, asa cum sunt ele uniforme dintotdeauna mi-au captat atentia. Dar... cata inghetata puteai sa mananci? 
Niciodata nu am strans atat de multe incat sa pot face ceva cu ele. Cand se strangeau cateva, de obicei erau prea putine ca sa imi vina vreo idee, asa ca stateau ce statea printr-o cutie cu "de toate maruntisurile" ceva vreme, apoi ajungeau la cosul de gunoi. 

Ei bine, eu acum de curand am aflat ca daca vrei betisoare, poti sa renunti la inghetata si sa le cumperi direct pe ele, frumos ambalate in seturi de cate 50, 100 ... 1000 de bucati! :)
Mult mai sanatos asa! Eu personal nu mai mananc inghetata de multa vreme si sunt mult mai incantata decat atunci cand mancam :P.
Cum spuneam despre betisoarele de inghetata ... am avut un ditamai norocul sa gasesc o cutie de 1000 de betisoare la un pret destul de bun. Bucurie mare! :)

Si m-am apucat de treaba!

Cel mai simplu - arc dintr-un singur betisor de inghetata, cu sageata din betisor de sters urechile.

Am folosit cariocile fiului meu pentru a le decora .. nu au iesit atat de bine desenele, dar bine ca nu incurca la tras! :)

Apoi .. nu mai complicat, dar din mai multe betisoare de inghetata si urmarind aceeasi tema: arcul cu sageata din stuf.

Din si mai multe betisoare de inghetata, tot un arc.
La arcul asta am facut o sageata din 3 betisoare, legate cu elastic. Sunt mai incantata de arc decat de sageata pentru ca elasticul de la mijlocul sagetii incurca. Voi folosi probabil o sageata din hartie la acest arc, atunci cand ma voi hotara sa trag cu el.

Apoi niste plute cu "panza" din pahar de plastic
M-am apucat sa fac eu niste desene si pe panzele plutelor, dar cam greu a mers si nu a iesit nici cine stie ce ... mai am nevoie de exercitiu in domeniul asta!


Era sa uit sa pun ce era mai important! :)
Catapulte din betisoare de inghetata!
.....incerc sa pun pozele dar se pare ca nu merg inca.. mai incerc



A mers pana la urma :)
Catapultele astea .. daca ai fi copil, sa iti construiesti niste castele .... noi faceam din cutii de chibrituri cand eram mici. Nu stiu nici azi cum de ne lasa mamaie sa le folosim... probabil ca nu stia saracuta de ea. Eu nu l-as lasa acum pe fiu-meu nici in ruptul capului sa se joace cu chibriturile....La cate idei are ... :) ..
Acum e oricum mai usor sa iti faci un castel. Din pahare de plastic de exemplu, ar fi numai bun de bombardat :)
Si daca ai o armata intreaga de catapulte...
... faci prapad! :)

Cam atat pentru moment!
... mai am o surpriza, dar nu e din betisoare de inghetata si nu am vrut sa le amestec.
Ramane pe data viitoare!

Toate cele bune va doresc si va multumesc de vizita! :)

5 comentarii:

  1. Cam de copii, dar ... macar de l-as inspira pe fiu-meu sa mestereasca in loc sa ma bata la cap cu desenele animate! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. great post and great work keep it up. great creativity !

    WWW.carvingtoolsguide.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut! Foarte misto ideea, felicitari pentru rezultate.vreau sa incep sa construiesc machete din bete de inghetata. Tu la ce pret le-ai gasit?

    RăspundețiȘtergere

Les sculptures